Pagina's

zaterdag 19 juli 2014

Tim Holtz Eclectic Elements set 3

Waar zullen we eens beginnen met vertellen over dit set, want dat is echt nog een heel verhaal. Ieder scrapper weet wel wie Tim Holz is en heeft wel iets van hem in zijn of haar kast, is het geen disstress inkt dan is het wel een stempel of een die. Aan de mensen die ons volgen hoeven we ook niet echt meer uit te leggen hoe graag wij werken met zijn stoffen uit de Eclectic Elements serie. We hebben inmiddels al weer aardig wat tassen gemaakt met deze stoffen en nu wilde we een set maken met net iets extra's, iets meer Tim style laat maar zeggen. Wij zijn toen aan het ontwerpen gegaan en hadden bedacht dat we metaal en leer in dit set wilde gaan verwerken.
 
De tassen van dit set hebben we toch iets meer in patchwork stijl gemaakt om zoveel mogelijk verschillende stoffen van de Eclectic Elements serie te kunnen laten zien en om te laten zien wat je er mee kunt doen.
Zelf vinden wij de Game pieces uit deze serie erg mooi en hebben er voor gekozen om op dit thema door te borduren aan ideeën. Zo doe je op een bingo kaart je cijfertjes weg strepen en hebben wij dit terug laten komen op de zak. Op de hoeken van de vakjes hebben eye-lets door de stof gedaan en het vakje afgestreept door er een leren veter door heen te trekken dit geeft ook nog eens een stoer uiterlijk.
Ook hebben wij de zak op de korte zijde veranderd en hebben hier een klep boven de zak geplaatst. En om dit niet zomaar te doen hebben wij er een slotplaat op gemaakt en de klep afgewerkt met leren riemen en sluithaken wat ook weer helemaal in het stoere uiterlijk past. Om er een geheel van te maken zitten er op ieder hoek van de tote 2 jeans nagels boven elkaar.
Zoals je kunt zien hebben we aan de ander kant geen veranderingen aan gebracht omdat dit eigenlijk wel al oke was, er is genoeg ruimte om je gereedschap in op te bergen.
En ook de hanger is wel weer heel speciaal. Dit is een goed voorbeeld dat een tashanger niet altijd heel groot of rijk gevuld hoeft te zijn, we hebben hem eigenlijk een beetje kaal gehouden. Voor deze hanger zijn we heel lang aan het bedenken geweest van hoe we dat toch zouden gaan doen. Ja iets met spelletje maar wat? Omdat we op de zakken de cijfers al hadden weg gekruist wilde we graag op het Bingo thema door borduren. Op het Scrappers Anonimous Forum hebben we de bingo steentjes geruild, dus die waren mooi in ons bezit. We hadden al zitten denken aan een bingokaart maar hoe kom je hier aan als embelishment en waar vind je die? Dus gingen we er van uit dat we die zelf zouden moeten maken, tot dat we op de Art Specialy beurs in Nijkerk liepen en dit Bingo tagje tegen kwamen. Je begrijpt het al die moesten we hebben!!!! 
Bij dit set hoort natuurlijk ook nog een grote tas ook deze tas heeft heel veel zakken. Op de voorkant zijn dat er al 2, natuurlijk is ook hier weer de zak met de slotplaat en leren riemen met sluithaken terug te vinden en is dit op de buitenkant van de grote zak gemaakt.
Ook aan de achterkant van de grote tas zit een zak en heeft ook deze tas net als bij de Large tote op ieder hoek 2 extra Jeans nagels voor een stoer uiterlijk.
Net als bij de large tote heeft ook de grote tote handige zakjes aan de zijkant om ook gereedschap in op te bergen.
De hanger van de grote tote hebben wij bijna het zelfde gehouden, door hem niet te groot te maken geeft dit ook weer rust in het geheel.

Dit was voor ons een heel speciaal project waar heel veel tijd en materiaal in is gaan zitten maar wat was het leuk om hier aan te werken!! Eigenlijk wilde Gonnie het set zelf houden maar als je met zoveel mooie stoffen mag werken en zoveel mooie en leuke dingen voorbij ziet komen dan weet je niet meer wat je moet kiezen dus heeft zij besloten dat dit set naar iemand moest gaan die er erg blij mee zal zijn Die iemand is Lia geworden, Lia heel veel plezier met dit mooie set.

Creatieve Groetjes,
Gonnie en Gini

3 opmerkingen:

  1. Woe, de set is echt supermooi geworden!!! Heel gaaf en daar zal de ontvanger zeker weten heel blij mee zijn!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Geweldig wat een mooi setje!

    groetjes Jeanette

    BeantwoordenVerwijderen