Pagina's

vrijdag 10 november 2017

Tim Holtz Eclectic Elements 3 Compartment Tote

Dit is voor mij toch wel een hele speciale opdracht geweest. Bij mij kwam er een verzoekje binnen met de vraag of ik een grote tote wilde maken, en waarom dit bezoekje zo speciaal is? Om heel eerlijk te zijn ben ik van mening dat de GoGini totes wel een heel hoog meisjes hebben gehalte hebben met al hun kleurtjes en printjes en deze vraag kwam van een man!!. Greg heeft meerdere tassen bekeken gemaakt met de Eclectic Elements stoffen van Tim Holtz en hij wilde er ook graag een hebben om zijn scrapspullen netjes in op te bergen. Bij het ontwerpen heb ik totaal de vrije hand van hem gekregen en moest ik er vooral niet bij stil staan dat hij een man is, ik moest vooral gaan maken wat ik mooi vond, want zei hij "ik ben gevallen op jou stijl", wat ik echt een groot compliment vind. Ik heb voor de stoffen uit de Correspondence serie gekozen gecombineerd met de Subway Signs Neutral van een oudere serie maar de straat namen vond ik hier erg toepasselijk bij, voor de biezen heb ik de Postal stripes gebruikt.
Ik laat je hier een aantal details zien die in de tas zijn verwerkt, om alles een vintage geheel te geven heb ik voor de accessoires de kleur brons gekozen en als het dan om luchtpost gaat mag er natuurlijk geen vliegtuig aan de tote onbreken.
Aan de binnenkant van de tas heb ik natuurlijk ook stof verwerkt uit de Correspondence serie, het is de Correspondence taupe ik vind hem erg toepasselijk met zijn postzegels en poststempels maar vooral toch fris van kleur. De kleur blauw van de postzegels heb ik weer terug laten komen in de koorden die verwerkt zijn in de tote.
Het voordeel van een tote met 3 grote vakken is dat hij extra breed is waardoor er dus een extra zak geplaatst kan worden. Naast alle zakjes voor de pennen, penselen scharen en lineaal was er ruimte voor nog een zak. Ik heb er een zak met klep van gemaakt met als extraatje een bronskleurig slotplaatje voor dat beetje extra.
De hanger voor deze tote vond ik misschien wel de moeilijkste tot nu toe. Ik vroeg me zelf af of ik hem er wel aan zou hangen, het is natuurlijk een heel leuk sieraad maar ja deze Tote is wel voor een man. Na veel wikken en wegen heb ik besloten om er toch een aan te hangen en heb ik geprobeerd om hem stoer te houden door leren veters en vintage bedels te gebruiken. Greg is in ieder geval heel blij dat hij de trotse eigenaar is van deze tote en daar doe je het tenslotte toch voor.

Creatieve groetjes,
Gonnie

4 opmerkingen:

  1. I love your bags!!! Do you make the pattern yourself, or did you pruchase one originally?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hello Melendu29 Thank you for the compliment, yes I make the pattern myself

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Prachtig. Je hebt ook een goed oog voor details!

    BeantwoordenVerwijderen