Pagina's

zaterdag 18 mei 2013

Eline's huis schooltas

Ja een nieuwe tas! Wij zijn zoals je kunt zien weer druk bezig geweest met een nieuw model. Een collega van Gonnie heeft dit blog laten zien aan zijn vriendin Maartje. En je begrijpt het al Maartje werd op slag verliefd op onze tassen. Maar ja zij is geen scrapper en vroeg ons of we misschien ook een ruime tas voor haar konden maken waar haar schoolspullen in passen. Zoals je ziet is ook dit geen probleem voor ons. Al enige tijd zijn wij fan van het boek Eline's huis van Eline Pellinkhof en hebben hier een aantal stoffen van maar we kwamen er maar niet toe om er mee aan de slag te gaan. Maartje heeft ons thuis bezocht en een kijkje genomen in onze schatkist met stoffen, haar oog viel op de stof van Eline. Nou moet je weten dat Eline zowel de stoffen aan de meter heeft verkocht als coupons waar meerder motieven op staan. Wij hebben voor deze tas een combinatie gemaakt van zowel het coupon als de stof van de rol.

In de coupon zijn de verschillende motieven afgezet met randmotieven, deze randen hebben wij overal in de tas terug laten komen. Op de foto hier onder kan je 2 randmotieven zien die wij hebben verwerkt zowel op de zakken aan de zijkant van de tas als aan de zakken op de voorkant van de tas.

Aan de achterkant van de tas hebben wij een groot vak gemaakt deze is makkelijk af te sluiten met een klittenband ook hier hebben we een randmotief laten terug komen met rozen en om het geheel toch een stoer uiterlijk te geven hebben wij alles afgezet met roze koorden en natuurlijk kan ook hier geen ruitje voor de afwerking ontbreken.
Voor de mensen die ons blog volgen hoeven wij het eigenlijk niet meer te zeggen maar aan al onze tassen hangt altijd een leuke tashanger, dus ook aan deze leuke schooltas.


8 opmerkingen:

 1. Wow, wat een onwijs gave tas!! Hebben jullie weer geweldig gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dankje Celine, met een nieuw model zijn we altijd wel weer wat langer bezig omdat alles eerst uitgetekend moet worden en dan nog eens een keertje gecontroleerd moet worden. We zijn met nog een nieuw modelletje bezig maar deze wordt er weer een voor het scrappen. Het is gewoon zo leuk om er mee bezig te zijn.

  Groetjes Gonnie en Gini

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige tas... ik zou het bijna zonde vinden om er mijn schoolboeken in te doen...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een geweldige tas! De combinatie van kleuren en stofjes, zo mooi! Ik zou er wel raad mee weten... ;-) liefs Marcella

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel erg mooi! Jullie maken het patroon zelf, als ik het goed begrepen heb... Ik wil zelf ook zo'n tas maken, maar ik vind geen leuk patroon ervoor...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Anoniem,

   Een patroon vinden is inderdaad niet zo makkelijk vandaar dat wij ze zelf maken.
   Bijna al onze tassen zijn gemaakt met eigen patronen. Wij vinden dit ook erg leuk om te doen en zo krijg je toch een heel eigen stijl. Succes met zoeken

   Groetjes Gonnie en Gini

   Verwijderen
 6. Wauw, wat een mooie tas. Ik was opzoek naar ideeën voor een nieuwe tas te maken en kom hierbij uit. Precies wat ik zoek. Eens goed gaan puzzelen hoe deze is gemaakt. Eerst natuurlijk gezocht of het patroon te koop is. Hihihi hoezo een lui mens. Bedankt voor het delen.

  BeantwoordenVerwijderen